17 septembrie 2010

Este nevoie de Badea

Banuiesc ca stim cu totii despre care Badea este vorba. Da, sunt pro Mircea Badea. Nu fac aceasta afirmatie pentru ca e la moda sau ceva asemanator, ci o zic pentru ca sunt de acord cu majoritatea lucrurilor pe care le spune si concluziile pe care le trage. O sa intru putin in detalii.

Mircea Badea este un ins din multime care intamplator are o tribuna, adica un loc special amenajat, o platforma de unde se poate adresa unui public larg. Am auzit oameni prin diverse locuri care spun ca se agita prea tare, altii spun ca este prea exagerat, altii se intreaba de ce nu pleaca din tara asta daca soarta Romaniei este atat de crunta cum o descrie el.

Eu sunt de parere ca niciodata nu te agiti destul de mult si de tare atunci cand sustii o cauza dreapta. Niciodata nu esti destul de scarbit, niciodata nu tipi destul de tare, niciodata nu esti prea exagerat, niciodata nu esti destul de revoltat atata timp cat cauza pentru care militezi nu este infaptuita.

Imi spuneti ca se agita prea tare ? Eu spun ca ar trebui sa se agite si mai tare de-atat. Ar trebui sa se manifeste de asa natura incat sa atraga atentia tuturor in legatura cu ceea ce se intampla, cu ceea ce NI se intampla. De ce se intreaba unii din ce cauza Mircea Badea nu paraseste tara cand de fapt ar trebui sa se intrebe de ce nu sunt mai multi ca el ?

Este nevoie de Mircea Badea, este nevoie de oameni cu caracter si personalitate, cu principii, cu valori si curaj. Da, curaj, pentru ca atunci cand el infrunta repercursiunile declaratiilor pe care le face la adresa unor oameni corupti, lacomi, cu o putere uriasa si bine infipti in anumite locuri, care il pot leza in multe feluri si pe multe cai, tu stai in fata televizorului si comentezi despre cati bani castiga el de la Antena 3.

Cu orice suma de bani l-ar remunera postul de televiziune, consider ca nu este indeajuns de mult in comparatie cu rolul pe care si l-a asumat in societatea noastra.

Este nevoie de Badea sa-mi spuna mie (mie = populatiei) in fiecare zi ca nu e corect si normal sa se intample un anumit lucru sau altul. Si trebuie sa tipe ca sa casc bine ochii si urechile, altfel s-ar putea sa ma trezesc intr-o zi si sa nu mai am nici o problema cu faptul ca nu mai sunt respectat, ca sunt scuipat in ochi si lovit cu sutul in fund. Acesta ar fi un scenariu destul de plauzibil.

S-ar putea sa ni se para normal sa traim in Evul Mediu, sa ne moara parintii si bunicii de foame si de lipsa medicamentelor, s-ar putea sa ni se para normal ca bebelusii sa arda prin spitale sau o fractura de brat a unui copil sa duca la deces, s-ar putea sa ni se para normal atunci cand copiii nostri trebuie sa parcurga pe jos cate 10 km pana la scoala, s-ar putea sa ni se para normal atunci cand doctorii si profesorii sunt impinsi si agresati de jandarmi si alte forte de ordine atunci cand isi cer drepturile, s-ar putea sa ni se para normal sa fim sclavi in tara noastra. Acest lucru mi se pare infiorator.

Oamenilor trebuie sa li se spuna ca au o problema atunci cand ministrul X spune cu zambetul pe buze ca daca mori de foame sa-ti mai iei inca un servici, sa li se spuna ca au o problema atunci cand presedintele tarii ne baga pumnul in gura si ne spune sa trecem granitele daca ne dorim un trai mai bun, ca doar ... asta am vrut dintotdeauna, nu ?

"Atitudinea este un lucru mic dar care face o diferenta mare." Winston Churchill

Tineti cont ca Mircea Badea este un om, nu un robot. Cei care il taxeaza pentru orice fleac, au o problema; nu vad imaginea de ansamblu. Nu numai ca este nevoie de Mircea Badea, este nevoie de mai multi Mircea Badea, toti cu cate-o portavoce in mana. Avem nevoie de oameni care au coloana vertebrala (metaforic, da ?), iar Badea este unul dintre ei. Sper sa nu renunte la lupta ! Sper sa nu o facem nici noi, restul !

Stay safe !

2 comentarii:

  1. Si eu mă uit uneori la MB. N-aş putea spune că am neapărat nevoie de el.
    Drept, spune lucrurilor pe nume, pune căciuliţa pe "ă", da' lucrurile grave parc-aş vrea să le văd/aud mai puţin maimuţărite/scălâmbăiate.
    Prea multă logoree, după părerea mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie sa folosim ce avem la indemana pentru a ne face auziti si fiecare trebuie sa o faca in felul in care stie cel mai bine.

    RăspundețiȘtergere